Pages

Saturday, August 3, 2019

Dolge kolone že navsezgodaj zjutraj - zurnal24.si

Dolge kolone že navsezgodaj zjutraj - zurnal24.si

Kolone, gneča, zastoji. Če se odpravljate na cesto, strpno in previdno.

Prvi avgustovski vikend tradicionalno s seboj prinaša povečan promet proti turističnim krajem. Zastoje je pričakovati na vseh mejnih prehodih s Hrvaško, v Istri in pred Karavankami. 

Ob 7. uri zjutraj je tako na podravski avtocesti med počivališčem Podlehnik in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški že skoraj 5 kilometrov dolga kolona. Med 1,5 in 2 kilometra je dolg zastoj na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški. V Avstriji je pred predorom Karavanke v smeri proti Sloveniji kolona dolga 5 kilometrov. Gneča in zastoji so tudi na cesti Šmarje - mejni prehod Dragonja. 

Na izstop iz države se najdlje čaka na Gruškovju. Tam osebna vozila čakajo med eno in dvema urama. Čaka se tudi na vstop v državo, in sicer do pol ure. Do eno uro je čakalna doba za izstop iz države na Kozini in Obrežju. Brez čakanja ne bo šlo niti na mejnih prehodih Metlika, Dragonja, Slovenska Vas in Jelšane, kjer je po podatkih prometnoinformacijskega centra na izstop iz države treba čakati do pol ure. 

Dodatno težave v prometu povzročajo prometne nesreče. Na dolenjski avtocesti je med predorom Mali Vrh in priključkom Šmarje-Sap oviran promet proti Novemu mestu. Zaradi prometne nesreče je oviran tudi promet pri Padni na cesti Koper - Dragonja. 

Če se odpravljate na Hrvaško, se lahko poskusite izogniti gneči tako, da uporabite alternativne rešitve. Alternativnih mejnih prehodov, ki praktično samevajo, je med obema državama ogromno, le vedeti je potrebno zanje. Nekateri so povsem blizu glavnim prehodom in so zato tudi blizu avtocesti. Več o tem, na katere mejne prehode se lahko preusmerite, pa na tej povezavi: 

mejni prehod kontrola policija Obrežje

Celoten seznam Avto Kako na Hrvaško in se izogniti gneči

dezurni@zurnal24.si

Let's block ads! (Why?)



2019-08-03 05:13:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiTGh0dHBzOi8vd3d3Lnp1cm5hbDI0LnNpL3Nsb3ZlbmlqYS9kb2xnZS1rb2xvbmUtemUtbmF2c2V6Z29kYWotemp1dHJhai0zMzIwMTnSAUxodHRwczovL3p1cm5hbDI0LnNpL2FtcC9zbG92ZW5pamEvZG9sZ2Uta29sb25lLXplLW5hdnNlemdvZGFqLXpqdXRyYWotMzMyMDE5?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment