Pages

Sunday, August 4, 2019

Iran v Perzijskem zalivu zasegel tanker, ki naj bi tihotapil nafto - 24ur.com

Iran v Perzijskem zalivu zasegel tanker, ki naj bi tihotapil nafto - 24ur.com

V Perzijskem zalivu je znova napeto. Iran je namreč zasegel nov tanker, saj naj bi ta tihotapil nafto v arabske države. Pod zastavo katere države je tanker plul, še ni znano, pridržali pa naj bi sedem članov posadke.

Iranski državni mediji poročajo, da naj bi Iran v Perzijskem zalivu zasegel še en tanker, ki je plul pod tujo zastavo. Državna televizija, ki jo navaja Reuters, je objavila, da so sile Revolucionarne garde"zasegle tuji tanker v Perzijskem zalivu, ki je tihotapil nafto v nekatere arabske države". Tanker naj bi prevažal 700.000 litrov nafte. Sedem članov posadke naj bi pridržali."Sedem mornarjev na krovu tankerja, ki so različnih narodnosti, smo pridržali," je dejal poveljnik Ramezan Zirahi.

Zaseg naj bi se zgodil v bližini otoka Farsi sredi Perzijskega zaliva, poroča STA

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Več informacij zaenkrat še ni znanih.

Iranske oblasti še vedno zadržujejo tanker Stena Impero.FOTO: AP

Spomnimo, da je Iran julija zasegel britanski tanker Stena Impero v Hormuški ožini, pred tem pa so v začetku istega meseca gibraltarške oblasti zasegle iranski tanker Grace 1, ki naj bi v Sirijo prevažal iransko nafto, s tem pa kršil sankcije Evropske unije. Incidenti v Zalivu so sledili zaostrovanju napetosti med Iranom in Združenimi državami Amerike, potem ko so slednji izstopili iz iranskega jedrskega sporazuma in znova uvedli stroge sankcije proti režimu v Teheranu. V juniju je Iran sestrelil ameriški dron, kar je stanje skorajda pripeljalo do napada, ki ga je Trump odpovedal tik pred zdajci. ZDA sicer krivijo Iran tudi za dva ločena napada v maju in juniju na tankerja v Omanskem zalivu, kar pa Teheran zanika. 

Let's block ads! (Why?)



2019-08-04 09:04:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiUWh0dHBzOi8vd3d3LjI0dXIuY29tL25vdmljZS9zdmV0L2lyYW4temFzZWdlbC1ub3YtdGFua2VyLXYtcGVyemlqc2tlbS16YWxpdnUuaHRtbNIBAA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment