Pages

Saturday, August 3, 2019

Policija že začela z aretacijami: pridržali tudi opozicijsko aktivistko - 24ur.com

Policija že začela z aretacijami: pridržali tudi opozicijsko aktivistko - 24ur.com

Pred načrtovanim protestom v Moskvi je policija aretirala znano opozicijsko aktivistko Ljubov Sobol. Je ena izmed politikov, ki jih oblasti niso uvrstile na kandidatne liste na lokalnih volitvah, kar je sprožilo množične proteste.

V ruski prestolnici se nadaljujejo protivladni protesti, ki so izbruhnili pred volitvami v moskovski mestni svet, saj oblasti na kandidatne liste kljub zbranemu zadostnemu številu podpisov niso uvrstile opozicijskih kandidatov. 

Ruske oblasti so že konec julija zaradi pozivanja k udeležbi na protestih aretirale vodjo ruske opozicije Alekseja Navalnija, ki je nato v zaporu doživel "alergijsko reakcijo", njegovi zdravniki pa so na drugi strani trdili, da je bil zastrupljen

Policija je že začela z aretacijami.FOTO: AP

Oblasti so današnji protest prepovedale in opozorile protestnike, da jih bodo razgnale. Tik pred začetkom protestov so policisti tako aretirali opozicijsko aktivistko Ljubov Sobol, in to kar v taksiju, s katerim se je nameravala odpeljati na proteste. Sobolovo, ki sicer gladovno stavka, so odpeljali v policijskem kombiju. 

Je ena od 57 kandidatov, ki jih oblasti niso želele uvrstiti na kandidatne liste.

Aretacija Ljubov Sobol.FOTO: AP

Na ulicah Moskve sicer danes pričakujejo več tisoč ljudi, ki bodo zahtevali svobodne in poštene volitve. Po zadnjih podatkih, ki jih navaja Reuters, je policija pridržala že najmanj 89 protestnikov. 

Oblasti so protest prepovedale.FOTO: AP

Na protestih preteklo soboto, na katerih se je zbralo več kot 3500 ljudi, so oblasti sicer aretirale več kot 1000 protestnikov. 

Let's block ads! (Why?)



2019-08-03 12:11:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMibGh0dHBzOi8vd3d3LjI0dXIuY29tL25vdmljZS9zdmV0L3BvbGljaWphLXplLXphY2VsYS16LWFyZXRhY2lqYW1pLXByaWRyemFsaS10dWRpLW9wb3ppY2lqc2tvLWFrdGl2aXN0a28uaHRtbNIBAA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment