Pages

Sunday, September 1, 2019

'Pošastni' Dorian se je pred obalo Bahamov spremenil v orkan pete stopnje - 24ur.com

'Pošastni' Dorian se je pred obalo Bahamov spremenil v orkan pete stopnje - 24ur.com

Po zadnjih podatkih se orkan Dorian z vetrovi, ki presegajo 257 kilometrov na uro približuje Bahamom. S tem se je okrepil v orkan pete stopnje. Vremenske razmere na otokih Abaco ter Grand Bahama naj bi se poslabšale v prihodnjih urah, so sporočili z ameriškega Nacionalnega centra za orkane.

Kot so sporočile oblasti, bo najmočnejši orkan v zadnjih treh desetletjih v prihodnjih dneh, kljub nekaterim oscilacijam, ostal močan, veliki nalivi pa bodo dosegli vzhodno obalo Bahamov ter jugovzhodno obalo ZDA. Na nekaterih območjih naj bi padlo več kot 600 litrov dežja na kvadratni meter. Po oceni direktorja nacionalnega centra Kena Grahama gre za zelo zelo nevarno situacijo.

Bahamski premier Hubert Minnis je povedal, da se orkan arhipelagu približuje s severozahoda. Tropska nevihta naj bi otok Grand Bahama dosegla danes. Na novinarski konferenci je prebivalcem svetoval, naj se v skladu z navodili evakuirajo. "Če se ne evakuirate, lahko za to plačate s svojim življenjem," je posvaril.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Zjutraj so v ameriški zvezni državi Severna Karolina razglasili izredne razmere. Guverner Roy Cooper je prebivalcem sporočil, naj bodo pripravljeni na izredne vremenske razmere, ter da naj poslušajo navodila oblasti. Cooper je hkrati ukinil odločbe glede omejitev transporta in nabave orodja, saj s tem želi prebivalcem omogočiti, da se bolje pripravijo na prihod orkana.

Orkan DorianFOTO: AP

Dorian naj bi po napovedih najprej v ponedeljek ali torek dosegel obalo Floride, nato pa naj bi rušilno pot nadaljeval vzdolž obale Georgie, Južne in Severne Karoline, ki jih bo dosegel nekje na polovici prihodnjega tedna, so napovedali na Nacionalnem centru za orkane.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Let's block ads! (Why?)



2019-09-01 13:27:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMibGh0dHBzOi8vd3d3LjI0dXIuY29tL25vdmljZS9zdmV0L3Bvc2FzdG5pLWRvcmlhbi1zZS1qZS1wcmVkLW9iYWxvLWJhaGFtby1zcHJlbWVuaWwtdi1vcmthbi1wZXRlLXN0b3BuamUuaHRtbNIBAA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment