Pages

Monday, November 18, 2019

Napaka na električni napeljavi povzročila požar na Okrešlju - 24ur.com

Napaka na električni napeljavi povzročila požar na Okrešlju - 24ur.com

Policisti so ugotovili, da je Frischaufov dom na Okrešlju zagorel zaradi napake na električni napeljavi. Tuja krivda je izključena, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Policisti so obvestilo o tem, da je dom pogorel, prejeli v četrtek, 7. novembra, medtem ko je požar najverjetneje izbruhnil že v sredo. Policisti so ogled kraja pogorišča zaradi izjemno slabih vremenskih razmer v dneh po požaru ter nevarnosti zaradi podirajočega objekta opravili v soboto, 16. novembra.

Na Okrešlju so vsi osrednji objekti koče pogoreli in so brez ostrešja.FOTO: Planinska zveza Slovenije, Rock Ošep

"Z dvema besedama … katastrofalno in žalostno. Praktično ni ostalo nič drugega kot nekaj zidov, ki še stojijo pokonci. Vse je v celoti uničeno," je takrat povedal Brane Povše, predsednik Planinskega društva Celje Matica. "V zadnjih treh letih smo v dom vložili 100.000 evrov. Sedaj smo izgubili vse, od strehe navzdol, vse sobe in sanitarije. Uničena je tudi učna soba, ki bi morala služiti za predavanja."

Na Okrešlju so vsi osrednji objekti koče pogoreli in so brez ostrešja. Stavbno pohištvo in notranjost je uničena, okoli koče leži kovinska kritina. Nekaj pomožnih objektov v okolici koče je ostalo nedotaknjenih, med drugim zimska soba.

Po prvih ocenah je škode za okoli pol milijona evrov.FOTO: Planinska zveza Slovenije, Rock Ošep

To je že drugi planinski dom v dobrih dveh letih, ki je pogorel na območju Kamniško-Savinjskih Alp. Oktobra 2017 je ogenj uničil Kocbekov dom na Korošici.

Let's block ads! (Why?)



2019-11-18 11:45:25Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LjI0dXIuY29tL25vdmljZS9jcm5hLWtyb25pa2EvbmFwYWthLW5hLWVsZWt0cmljbmktbmFwZWxqYXZpLXBvdnpyb2NpbGEtcG96YXItbmEtb2tyZXNsanUuaHRtbNIBAA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment