Pages

Friday, December 27, 2019

Policisti razkrili, kaj se je dogajalo med evakuacijo na meji (FOTO) - Slovenske novice

Policisti razkrili, kaj se je dogajalo med evakuacijo na meji (FOTO) - Slovenske novice

Dopoldne se je na mejnem prehodu Obrežje odvijala velika policijska akcija. Policija poroča, da se okoli 8.30 na mejni prehod za mednarodni promet Obrežje iz Hrvaške pripeljal avtobus s 45 potniki. Policist je odredil temeljit mejni nadzor, ki je zajemal tudi pregled prtljage z rentgenom.

Pri tem so v enem od potovalnih kovčkov zaznali elektronsko napravo z napajanjem, ki je po svojih značilnostih in obliki vzbudila sum, da gre za eksplozivno napravo z mehanizmom za vžig. Kot je pojasnil tiskovni predstavnik PU Novo mesto Robert Perc, gre po njihovi oceni za nekakšen uglaševalec klavirja.

Rentgenski posnetek je bil poslan v takojšnjo presojo, kjer je bilo potrjeno, da gre za sumljiv predmet. Potniku (32) so odvzeli prostost ter izvedli predpisane postopke za zavarovanje potnikov avtobusa, potnikov na mejnem prehodu ter uslužbencev policije in finančne uprave, ki so se takrat nahajali na mejnem prehodu. Mejni prehod so evakuirali, promet na avtocesti proti Obrežju pa omejili in zaprli. Potniki so bili preusmerjeni na mejna prehoda Slovenska vas in Rigonce, za tovorni promet pa je bil narejen čez mejni prehod Metlika.

Potnika izpustili na prostost

Sumljivi predmet so nekaj pred 11. uro pregledali bombni tehniki specialne enote policije, ki so ugotovili, da ni nevaren. Kriminalisti in kriminalistični tehniki so opravili ogled in ga prekinili, ko je bilo ugotovljeno, da gre za nenevaren predmet. Ob 11.25 so tako odpravili pridržanje 32-letniku in hkrati sprostili promet na mejnem prehodu ter avtocesti, saj so ugotovili, da ni več nevarnosti za ljudi in premoženje.

Kriminalisti so aktivnosti usklajevali z dežurnim preiskovalnim sodnikom in okrožno državno tožilko. Na okrožno državno tožilstvo bodo o dogodku poslali poročilo. Operativno-komunikacijski center je za prve nujne ukrepe organiziral delo brežiških in prometnih policistov, v sodelovanju s policisti mejnih prehodov Obrežje, Dobova in Metlika. Pomoč pri intervenciji so poleg uslužbencev Darsa, Poklicne gasilske enote Krško in uslužbencev nujne medicinske pomoči zdravstvenega doma Brežice nudili še policisti specializirane enote za nadzor prometa, ki so izvajali naloge na območju policijske uprave Novo mesto.

Policisti so ostali na kontrolnih točkah zapor in preusmeritev še nekje do 12. ure, ko je promet na vseh cestah spet stekel nemoteno.

»Današnji dogodek na mejnem prehodu Obrežje je potrdil visoko stopnjo pripravljenosti in odgovornosti slovenske policije za varovanje schengenske meje. Po zaznavi sumljivega predmeta so se nemudoma odzvale vse pristojne službe in vsaka na svojem področju, skladno z vnaprej določenimi postopki, odgovorno opravile svoje naloge. Na tem mejnem prehodu so policisti že večkrat obravnavali primere nevarnih sumljivih predmetov, tudi bomb. Le z doslednim odzivanjem na vsako sumljivo okoliščino je mogoče strokovno in odgovorno varovati državno mejo,« poudarjajo policisti.

Let's block ads! (Why?)



2019-12-27 12:14:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMie2h0dHBzOi8vd3d3LnNsb3ZlbnNrZW5vdmljZS5zaS9rcm9uaWthL2RvbWEvY2xhbmVrL3BvbGljaXN0aS1yYXprcmlsaS1rYWotc2UtamUtZG9nYWphbG8tbWVkLWV2YWt1YWNpam8tbmEtbWVqaS1mb3RvLTI2NDI3M9IBAA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment