Pages

Tuesday, December 3, 2019

Turški Cengiz najcenejši v pogajanjih za Karavanke - Delo

Turški Cengiz najcenejši v pogajanjih za Karavanke - Delo

Družba za avtoceste (Dars) je danes izvedla pogajanja za izbor izvajalca za gradnjo druge cevi predora Karavanke. Najcenejšo ponudbo je oddal turški Cengiz. Ponudbo je v pogajanjih spustil za milijon evrov.

Dars je na pogajanja povabil tri ponudnike. Najnižjo ponudbo je oddal turški Cengiz (99,6 milijona evrov), sledita konzorcija Kolektor CPG, Riko in turški Yapi Merkezi (121 milijonov evrov) ter Implenia Avstrija, Implenia Švica in CGP Novo mesto (121,5 milijona evrov).

Pogajanja so se končala v približno eni uri, in sicer je stekel en krog znižanj ponudbe. Cengiz je po neuradnih informacijah ponudbo znižal za milijon evrov, kolikor je bilo najmanjše možno znižanje ponudbe. Konzorcij Kolektorja CPG je ponudbo menda znižal za 17 milijonov evrov, konzorcij Implenie in CGP pa za šest milijonov evrov. Vendar sta bila oba ponudba še vedno dražja od Cengiza.

Dars bo zdaj pripravil sklep o najugodnejšem ponudniku. Tega morata sprejeti uprava in nadzorni svet. Potem ga bodo poslali vsem ponudnikom in ko ga zadnji prejme, začne teče osemdnevni rok za pritožbo na državno revizijsko komisijo (Dkom). Če ne bo pritožbe, bo odločitev o izboru Cengiza za izvajalca gradnje pravnomočna ob koncu leta. Po podpisu pogodbe mora izvajalec še dostaviti bančno garancijo, konec januarja ali februarja bi sledila uvedba v delo. Ob morebitni pritožbi bi se začetek gradnje zamaknil; če bi Dkom pritrdil Darsu verjetno za kakšen mesec.

Predsednik Cengiza Utku Gök je včeraj izrazil prepričanje, da nihče ne more doseči njihove cene in da bodo dobili posel. Napovedal je, da se bodo trudili, da bodo delovno silo našli v Sloveniji: »Če je ne bomo našli, jo bomo pripeljali iz Turčije. Glede na to, da smo pri gradnji predorov zelo izkušeni, bomo te delali sami, preostala dela pa s slovenskimi partnerji.«
 
 

Let's block ads! (Why?)



2019-12-03 10:18:45Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiVGh0dHBzOi8vd3d3LmRlbG8uc2kvZ29zcG9kYXJzdHZvL25vdmljZS9kYW5lcy1kYW4tZC12LWJpdGtpLXphLWthcmF2YW5rZS0yNTY2ODUuaHRtbNIBAA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment