Pages

Friday, January 31, 2020

Počivalšek po srečanju s Šarcem: Najini pogledi se nekoliko razlikujejo - 24ur.com

Počivalšek po srečanju s Šarcem: Najini pogledi se nekoliko razlikujejo - 24ur.com

Predsednik SMC se je sestal z Marjanom Šarcem, po srečanju pa je Počivalšek dejal, da se njuni pogledi na izhod iz trenutne situacije nekoliko razlikujejo. Predsednik Pahor pa meni, da Slovenija potrebuje novo vlado, ki ima "prepričljivo politično večino in prepričljiv program svojega dela".

Ko je premier Marjan Šarec v ponedeljek nenadoma odstopil, se je pojavilo vprašanje - nove predčasne volitve ali oblikovanje nove koalicije znotraj obstoječe sestave državnega zbora. Šarec je že ob odstopu ponudil sodelovanje stranki SMC. Danes sta se tako sestala s predsednikom stranke Zdravkom Počivalškom. Ta je po srečanju dejal, da sta s Šarcem "naredila oceno stanja trenutne situacije in izmenjala mnenja. Najini pogledi na izhod iz trenutne situacije se nekoliko razlikujejo, vendar o tem ne želim govoriti več, kot sem javno že povedal." 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Dogovorila sta se, da se bodo pogovori na ravni vodij poslanskih skupin nadaljevali prihodnji teden, ko"bosta ocenila, kakšne so možnosti nadaljnjega sodelovanja". 

Večina strank se sicer pripravlja na predčasne volitve, a pogovorov ne izključujejo. Da so najbolj naklonjeni volitvam, je sprva dejal tudi predsednik SDS, a so se zatem kmalu začeli neformalni pogovori o možnosti oblikovanja nove vlade med SDS, NSi in SMC. 

Da "ne bo točil solz, če bo SMC bolj dišala desna vlada", je v intervjuju za tednik Mladina dejal Šarec

Pahor: Slovenija potrebuje novo vlado s prepričljivim programom 

Padec Šarčeve vlade in morebitne nove volitve je danes komentiral tudi predsednik Borut Pahor. In na Twitterju zapisal, da Slovenija "v vsakem primeru, s predčasnimi volitvami ali brez njih, zdaj potrebuje novo vlado, ki ima prepričljivo politično večino in prepričljiv program svojega dela". 

Po njegovem mnenju bo, še zlastio v primeru, da pride do oblikovanja nove vlade, pomemben program njenega dela. "S tem bo dala vlada javnosti jasen signal, da so koalicijske stranke skupaj v vladi zato, da uveljavijo skupen program in ne zato, ker jih je strah predčasnih volitev." 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Prav tako meni, da v primeru predčasnih volitev letos ne bo dvoma o njihovi ustavnosti, legalnosti in legitimnosti, saj se rok, ki ga je za uveljavitev ustavne odločbe o spremembi volilnega sistema naložilo ustavno sodišče, izteče konec leta. 

Let's block ads! (Why?)



2020-01-31 13:57:18Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMicWh0dHBzOi8vd3d3LjI0dXIuY29tL25vdmljZS9zbG92ZW5pamEvcG9jaXZhbHNlay1wby1zcmVjYW5qdS1zLXNhcmNlbS1uYWppbmktcG9nbGVkaS1zZS1uZWtvbGlrby1yYXpsaWt1amVqby5odG1s0gEA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment