Pages

Thursday, January 30, 2020

Slovenija Domačini pomagali noseči Maročanki - 24ur.com

Slovenija Domačini pomagali noseči Maročanki - 24ur.com

SLOVENIJA

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kaj bi storili, če bi sredi noči na vaša vrata potrkali migranti in prosili, da pokličete policijo in reševalce, ker ena izmed njih rojeva? Domačini Rakitovca so se odločili pravilno in poklicali pomoč. Policisti in reševalci so se hitro odzvali in nosečnico prepeljali v izolsko porodnišnico, kjer je rodila zdravega otroka.

V vasi Rakitovec pri Kopru se je ponoči veliko dogajalo. Kot so sporočili koprski policisti, so ob 2.15 na hišo potrkali neznanci, ki so se predstavili kot begunci, domačine pa zaprosili, naj pokličejo policijo in reševalno vozilo. Na kraj so takoj prišli policisti in ugotovili, da gre za štiri državljane Maroka in državljana Libije. Med njimi je bila tudi noseča ženska, tik pred porodom. Na kraj so takoj poklicali zdravnika in reševalno enoto. Nosečnico so oskrbeli že na kraju, nato pa so jo odpeljali v izolsko porodnišnico, od koder so zgodaj zjutraj sporočili, da je Maročanka rodila zdravega otroka.

Spomnimo še na primer Somalke, ki je rodila na poti čez Slovenijo oktobra 2016. Visoko noseča je iz Trbiža prišla v Slovenijo, v Ratečah pa so ji na pomoč priskočili domačini, ki so poklicali reševalce. Ti so jo odpeljali v jeseniško bolišnico, kjer je rodila zdravo deklico.

Let's block ads! (Why?)



2020-01-30 12:38:26Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiTWh0dHBzOi8vd3d3LjI0dXIuY29tL25vdmljZS9zbG92ZW5pamEvb2Rwcml0ZS1pbi1wb21hZ2FqdGUtb3Ryb2stcHJpaGFqYS5odG1s0gEA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment