Pages

Wednesday, January 29, 2020

Ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja padla v vodo - zurnal24.si

Ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja padla v vodo - zurnal24.si

SMC ne bo podprl ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

SMC ne bo podprli ukinitve dopolnilnega zavarovanja, je na današnji seji državnega zbora, v imenu poslanske skupine sporočil poslanec Jani Möderndorfer. Zakon bodo podprli v Levici, SD in LMŠ, med koalicijskimi partnerji pa zakonu nasprotujejo tudi v DeSUS. Proti so tudi v opozicijskih SDS, NSi in SNS. Ukinitev dopolnilnega zavarovanja tako nima zadostne podpore. 

SMC zakona ne podpira več

"SMC je podpira takega gnilega kompromisa za ceno novih volilnih glasov," je odločitev SMC utemeljil vodja poslanske skupine, ki se je spotaknil ob dopolnilo LMŠ, ki predvideva, da bi morebitni primanjkljaj, ki bi se zgodil po ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, kril proračun.
"Če mi bo kdo razložil matematiko, če ima kdo dobiček pet milijonov, pa zavarovalnice nimajo takega dobička, ker gre za sredstva, ki gredo v režijo, in če rečemo, da je to dobiček, blizu dveh milijonov, ne razumem, kako bo, če bomo ves za denar prenesli na ZZZS morali še odpreti vrata proračuna," pravi Möderndorfer.  Drugi razlog za odklonilo stališče SMC je po besedah Möderndorferja, da novela sploh ne ukinja dopolnilnega zavarovanja, ampak se dajatev le prenaša dajatev z enega na drug naslov.

Möderndorfer: "Ne gre za nobeno novo koalicijo"

SMC zakonu, ki ga je v zakonodajno proceduro vložila Levica, koalicija, predvsem LMŠ pa z dopolnili bistveno preoblikovala, v dosedanjih branjih ni nasprotovala. Včeraj so sporočili, da se o podpori zakonu in dopolnilom, ki jih je vložil LMŠ, še odločajo. V LMŠ so vložili dopolnili po katerih bi obvezni prispevek znašal 32 in ne več 29 evrov, morebitni primanjkljaj v zdravstvenem sistemu po ukinitvi dopolnilnega zavarovanja pa bi kril proračun. 
 "Vsa namigovanja, da je to napoved nove koalicije pa sporočam, da to ni nobena napoved nove koalicije," pa je Möderndorfer. SMC je namreč po odstopu predsednika vlade Marjana Šarca sporočila, da predčasne volitve niso edina možnost za sestavo nove koalicije in da so se pripravljeni pogovarjati tudi o drugih možnostih koalicije v tem mandatu, torej tudi o možnosti sodelovanja s SDS.  

Marjan Šarec Kakšne so možnosti? Slovenija Pogovori o novi koaliciji že potekajo, takšne so možnosti

Let's block ads! (Why?)



2020-01-29 11:03:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiZWh0dHBzOi8vd3d3Lnp1cm5hbDI0LnNpL3Nsb3ZlbmlqYS91a2luaXRldi1kb3BvbG5pbG5lZ2EtemRyYXZzdHZlbmVnYS16YXZhcm92YW5qYS1wYWRsYS12LXZvZG8tMzQwOTcx0gFlaHR0cHM6Ly96dXJuYWwyNC5zaS9hbXAvc2xvdmVuaWphL3VraW5pdGV2LWRvcG9sbmlsbmVnYS16ZHJhdnN0dmVuZWdhLXphdmFyb3ZhbmphLXBhZGxhLXYtdm9kby0zNDA5NzE?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment