Pages

Tuesday, August 20, 2019

Ameriški predsednik objavil sliko Trumpove stolpnice na Grenlandiji - 24ur.com

Ameriški predsednik objavil sliko Trumpove stolpnice na Grenlandiji - 24ur.com

Ameriški predsednik Donald Trump očitno še ni obupal nad idejo, da bi kupil največji otok na svetu, čeprav mu iz Danske in Grenlandije jasno sporočajo, da slednja ni naprodaj. Sedaj pa Trump obljublja, da tam ne bo zgradil Trumpove stolpnice.

Ameriški predsednik Donald Trump je ponoči tvitnil sliko stolpa Trump Tower na Grenlandiji in ob tem zapisal, da obljublja, da "tega ne bo storil Grenlandiji"

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Dan prej je potrdil navedbe ameriških medijev, da razmišlja o nakupu Grenlandije, ki je sicer v lasti Danske, a dodal, da ideja ni na njegovi prioritetni listi, poroča The Guardian. Možnost nakupa so odločno zavrnili danski politiki, premierka Mette Frederiksen je med obiskom Grenlandije povedala: "Grenlandija ni naprodaj. Grenlandija ni danska. Grenlandija pripada Grenlandiji. Močno upam, da ta ideja ni bila resna". "To mora biti prvoaprilska šala," in"če je res, da razmišlja o tem, je to zadnji dokaz, da se mu je zmešalo,"pa so se glasili komentarji drugih politikov. 

Ni sicer prvič, da se ZDA zanimajo za nakup Grenlandije, že leta 1946 so Danski ponujale sto milijonov dolarjev, Trumpa pa naj bi otok zanimal predvsem zaradi pomembne strateške lege in mineralnega bogastva.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

V ponedeljek je isto sliko Trump Towerja na Grenlandiji na svojem Instagram profilu delil tudi Trumpov sin Ericin pri tem zapisal, da mu je "všeč zamisel o nakupu Grenlandije". Donald Trump naj bi sicer Dansko obiskal septembra, v okviru obiska po Evropi. 

Let's block ads! (Why?)



2019-08-20 05:18:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LjI0dXIuY29tL25vdmljZS9zdmV0L2FtZXJpc2tpLXByZWRzZWRuaWstb2JqYXZpbC1zbGlrby10cnVtcG92ZS1zdG9scG5pY2UtbmEtZ3JlbmxhbmRpamkuaHRtbNIBAA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment