Pages

Thursday, August 29, 2019

Irena Prijović pred KPK: intervencijo Kralja opisala kot 'brutalno' - 24ur.com

Irena Prijović pred KPK: intervencijo Kralja opisala kot 'brutalno' - 24ur.com

Pred KPK je bila zaslišana Irena Prijović, potem ko je podala prijavo zoper generalnega sekretarja LMŠ, ki naj bi zahteval imenovanje Igorja Šoltesa na mesto direktorja Uradnega lista. Privolila naj bi v soočenje s Kraljem pred organi KPK.

Potem ko je predsednica nadzornega sveta Uradnega lista Irena Prijovićprijavila domnevne pritiske generalnega sekretarja LMŠ Braneta Kralja za imenovanje Igorja Šoltesa na mesto direktorja Uradnega lista, je danes dopoldan o tem pričala tudi pred Komisijo za preprečevanje korupcije. 

Po informacijah novinarja Anžeta Božiča je intervencijo generalnega sekretarja z eno besedo opisala kot "brutalno"in privolila v soočenje s Kraljempred organi KPK. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

O domnevnih pritiskih in spornih kadrovanjih je na novinarski konferenci spregovoril tudi predsednik KPK Boris Štefanec in med drugim dejal:"Če navedbe držijo, kdo je ta država, o kateri je govoril generalni sekretar LMŠ? Jaz, vi? In kdo je šef te države?"

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Koalicijski partnerji se razpravi o očitkih generalnemu sekretarju LMŠ ne bodo mogli izogniti na današnji prvi seji vlade po poletnih počitnicah. Pojasnila naj bi od Kralja terjal tudi premier Marjan Šarec

Spomnimo, da je Prijovićeva v prijavi zapisala: "Poklical me je generalni sekretar politične stranke LMŠ Brane Kralj in mi naročil, da država pričakuje imenovanje Igorja Šoltesa za direktorja Uradnega lista, in zahteval poročanje o kadrovskem postopku njemu mimo in pred kakršnokoli komunikacijo s SDH, d. d., ki je 100-odstotni delničar Uradnega lista." To naj bi se zgodilo 21. avgusta. Dokument, ki ga je poslala na Slovenski državni holding (SDH), v vednost upravi, nadzornemu svetu, pooblaščencu za skladnost in integriteto, je na družbenem omrežju Twitter objavil urednik spletnega portala Požareport Bojan Požar, Prijovićeva pa je nato potrdila njegovo verodostojnost.

Kralj je v telefonskem pogovoru novinarju Anžetu Božiču sicer dejal, da je s Prijovićevo res stopil v stik, a da ni šlo za nikakršne pritiske, temveč naj bi ji dejal, da bi bil Šoltes "res dober izbor"

Let's block ads! (Why?)



2019-08-29 07:48:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMia2h0dHBzOi8vd3d3LjI0dXIuY29tL25vdmljZS9zbG92ZW5pamEvaXJlbmEtcHJpam92aWMtcHJlZC1rcGstaW50ZXJ2ZW5jaWpvLWtyYWxqYS1vcGlzYWxhLWtvdC1icnV0YWxuby5odG1s0gEA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment