Pages

Saturday, August 31, 2019

Pijani koprski podžupan peljal po avtocesti v nasprotno smer - 24ur.com

Pijani koprski podžupan peljal po avtocesti v nasprotno smer - 24ur.com

Policisti so bili obveščeni o vozniku, ki je na primorski avtocesti peljal v nasprotno smer. Nevarno vožnjo naj bi prvi opazili Darsovi nadzorniki na avtocestni bazi na Kozini ter nato obvestili policijo. Ta je vozniku postavila zasedo. Izkazalo se je, da gre za koprskega podžupana Patrika Perošo. Župan Aleš Bržan je sprejel njegov odstop.

Patrik Peroša opravlja funkcijo podžupana za šport.FOTO: Črt Butul

Patrik Peroša, ki ga je Aleš Bržan po prevzemu položaja postavil na mesto podžupana za šport, je v noči na četrtek s primorske avtoceste najprej zapeljal proti Vipavi. Nato je ugotovil svojo napako, se vrnil do razcepa, in to v napačno smer. Od Razdrtega pa je vožnjo v napačni smeri nadaljeval približno 20 kilometrov do Kozine, kjer so ga pričakali policisti, poročajo Primorske novice.

Test alkoholiziranosti je po navedbah časnika pokazal, da je bil Peroša pijan, saj so v izdihanem zraku namerili 0,92 miligrama, oziroma 1,91 promila alkohola.

Koprski župan Aleš Bržan je sprejel podžupanov odstop s položaja.FOTO: POP TV

Župan Bržan pa je napovedal, da bo ustrezno ukrepal. "Kot ste verjetno že seznanjeni iz medijev, je podžupan Mestne občine Koper Patrik Peroša ta teden naredil nedopustno napako, ki jo sicer iskreno obžaluje, a se zaveda, da za vožnjo pod vplivom alkohola ni opravičila, zato mi je včeraj ponudil svoj odstop s položaja podžupana," je sporočil koprski župan in dodal, da bosta s Perošo v ponedeljek na sestanku uredila tudi primopredajo poslov.

Let's block ads! (Why?)



2019-08-31 08:39:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiZ2h0dHBzOi8vd3d3LjI0dXIuY29tL25vdmljZS9zbG92ZW5pamEvcGlqYW5pLWtvcHJza2ktcG9kenVwYW4tcGVsamFsLXBvLWF2dG9jZXN0aS12LW5hc3Byb3Ruby1zbWVyLmh0bWzSAQA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment