Pages

Wednesday, August 7, 2019

Razpis za most čez Glinščico uradno razveljavljen. Odzvala se bo tudi Bratuškova. #video - Siol.net

Razpis za most čez Glinščico uradno razveljavljen. Odzvala se bo tudi Bratuškova. #video - Siol.net

Razpis za izbor izvajalca objektov za prečkanje doline Glinščice, ki ga bodo gradili v okviru drugega tira, naj bi bil po neuradnih informacijah razveljavljen.  Kot je povedal prvi mož 2TDK Dušan Zorko so razpis razveljavili zaradi suma, da je izbrani ponudnik ponaredil reference.

Pri projektu desetletja, gradnji drugega tira, ki bo vreden več kot 1,1 milijarde evrov, se zapleta že na začetku.

Podjetje 2TDK je konec junija na razpisu za gradnjo mostu čez reko Glinščico, ki poteka na trasi drugega tira, izbralo najcenejšega ponudnika – konzorcij, ki ga vodi družba Markomark Nival. Omenjeni konzorcij je bil most pripravljen zgraditi za osem milijonov evrov, vendar so nato na začetku julija v 2TDK izbiro razveljavili. Kot razlog so navedli zahtevo neizbranih ponudnikov, Kolektorja CGP, Rika in SGP Pomgrada, da preverijo eno od referenc zmagovitega konzorcija.

V 2TDK so pojasnili, da so se za razveljavitev odločili, ker "faza pregleda in ocenjevanj ponudb ni bila ustrezno opravljena." Po poročanju Pop TV je razpisana komisija razpis razveljavila, ker je bila referenca izbranega ponudnika nepravilna oziroma ponarejena, preostali dve ponudbi pa sta presegali ocenjeno vrednost.

"Pokazalo se je, da tisti, ki je bil najcenejši, ni bil najboljši, ker je domnevno ponaredil referenco," je v današnji izjavi za javnost v Ljubljani izpostavil Zorko.

Ob 13. uri se bo odzvala še infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek. Izjavo bomo prenašali v živo.

Najeli zunanjo pomoč

Kot smo na Siol.net že poročali, v 2TDK reference pod drobnogled niso vzeli sami, ampak so za to najeli Odvetniško družbo Cukrov, ki jo vodi Vesna Cukrov, nekdanja predsednica državne revizijske komisije in sodna izvedenka za javno naročanje. Cukrova je v preteklih letih sodelovala s SGP Pomgradom in Rikom, članoma konzorcija, ki nista bila izbrana pri projektu gradnje mostu čez Glinščico.

Februarja letos je njena odvetniška družba v imenu SGP Pomgrad vložila zahtevek za revizijo razpisa, s katerim je državna direkcija za infrastrukturo oddala dela pri gradnji nove ceste med Mariborom in Rušami.

Stojan Petrič, Stanko Polanič, Janez Škrabec Posel danes Je to dokaz, da je bil posel na drugem tiru že rezerviran za Petriča, Polaniča in Škrabca? železniški tiri SŽ Novice 2TKD naj bi razveljavil razpis za gradnjo objektov za prečkanje doline Glinščice

Let's block ads! (Why?)



2019-08-07 10:00:30Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMic2h0dHBzOi8vc2lvbC5uZXQvbm92aWNlL3Nsb3ZlbmlqYS9icmF0dXNrb3ZhLWJvLXBvamFzbmlsYS1rYWotc2UtamUtemdvZGlsby16LXJhenBpc29tLXphLW1vc3QtY2V6LWdsaW5zY2ljby01MDQzMDDSAQA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment