Pages

Thursday, August 29, 2019

Salvinijev manever propadel? Conte na čelo vlade brez skrajno desne Lige predvidoma še danes - Svet24.si

Salvinijev manever propadel? Conte na čelo vlade brez skrajno desne Lige predvidoma še danes - Svet24.si

Kot so sporočili iz predsedniške palače, bo Mattarella ob 9.30 sprejel Conteja. Po pričakovanjih mu bo podelil mandat za sestavo 66. povojne italijanske vlade.

V Italiji se s tem končuje politična kriza, ki jo je v začetku meseca sprožil notranji minister in vodja skrajno desne Lige Matteo Salvini z vložitvijo nezaupnice Conteju. Ta je pretekli teden po 14 mesecih na položaju odstopil, nakar je Mattarella začel pogovore o rešitvi krize.

giuseppe conte, matteo salvini
Profimedia
Mattarella bo mandat za sestavo vlade po pričakovanjih podelil Conteju.

Populistično Gibanje pet zvezd in opozicijska Demokratska stranka sta po tednu dni pogajanj v sredo dosegla dogovor o oblikovanju vlade. Težave niso bile toliko vsebinske narave, do napetosti je prihajalo predvsem pri kadrovskih vprašanjih. Di Maio je v sredo po srečanju pri predsedniku države poudaril, da je Conte "zelo pogumen" mož, ki dela izključno v interesu Italije. "Je zagotovilo za uresničitev našega programa," je povedal 33-letni dosedanji podpredsednik vlade. 

Z dogovorom o novi koaliciji se bo Italija očitno izognila predčasnim parlamentarnim volitvam.

Let's block ads! (Why?)



2019-08-29 05:12:27Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMihQFodHRwczovL25vdmljZS5zdmV0MjQuc2kvY2xhbmVrL25vdmljZS9zdmV0LzVkNjc1ZjM2NjFiMjQvc2FsdmluaWpldi1tYW5ldmVyLXByb3BhZGVsLWNvbnRlLW5hLWNlbG8tdmxhZGUtYnJlei1saWdlLWRvbW5ldm5vLXNlLWRhbmVz0gEA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment