Pages

Thursday, August 1, 2019

So v UKC Maribor neupravičeno vpogledovali v kartoteko sodnice Ružičeve? - 24ur.com

So v UKC Maribor neupravičeno vpogledovali v kartoteko sodnice Ružičeve? - 24ur.com

Posebna komisija, ki so jo imenovali v UKC Maribor, preverja upravičenost vpogledov zaposlenih v osrednji mariborski bolnišnici v zdravstveno dokumentacijo napadene sodnice Danijele Ružič. Ta se je v UKC Maribor zdravila potem, ko je bila 16. junija pred svojim domom tarča brutalnega napada.

Po poročanju časnika Večer je ministrstvo za zdravje v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor s sklepom zahtevalo uvedbo izrednega notranjega nadzora varstva podatkov, s čimer ugotavljajo domnevne nepravilnosti pri vpogledu v zdravstveno dokumentacijo pacientov. Po njihovih neuradnih virih naj bi bil izredni nadzor povezan s primerom sodnice okrožnega sodišča Daniele Ružič, ki se je v mariborskem UKC zdravila sredi junija po brutalnem napadu nanjo.

Tako naj bi zdaj posebna komisija, ki so jo imenovali v osrednji mariborski ustanovi, preverjala kar 249 strani oz. več kot 5000 vpogledov v njene izvide. Kot poroča Večer, naj bi ugotavljali, ali so tamkajšnji zaposleni upravičeno ali neupravičeno vpogledovali v kartoteko.

Posebna komisija, ki so jo imenovali v UKC Maribor, preverjala upravičenost vpogledov zaposlenih v osrednji mariborski bolnišnici v zdravstveno dokumentacijo napadene sodnice Danijele Ružič.FOTO: 24ur.com

Primer napada na sodnico mariborskega okrožnega sodišča je sicer v javnosti dvignil nemalo prahu.Ružičeva je bila tarča napada v nedeljo, 16. junija, malo po polnoči pred domačo hišo v mariborski mestni četrti Pekre.Kriminalistična preiskava dogodka je sprva tekla tako v smeri sodničinega zasebnega kot službenega življenja. Izkazalo pa se je, da je motiv za napad zasebne narave. 

Kriminalistična preiskava dogodka je sprva tekla tako v smeri sodničinega zasebnega kot službenega življenja.FOTO: Kanal A

Mariborski kriminalisti so v povezavi z napadom podali kazensko ovadbo zoper njenega partnerja, zanj pa so predlagali tudi ukrep prepovedi približevanja. Sodnica je nato sporočila, da se partnerja ne boji in tudi ne potrebuje odredbe o prepovedi približevanja. Zaradi napada pa je kazensko ovadila neznanega storilca in ne svojega partnerja. Takrat je dejala, da si želi, da se prenehata "gonja in klevetanje njene družine z nepreverjenim in neresničnim pisanjem".

"Edino, kar bom povedala o naši družini, je, da A. H. ni bil nikoli fizično nasilen, bil je sočuten, ljubeč in zelo dober oče. Prav tako nisem nikoli nobeni sodelavki ali prijateljici govorila, da je bil nasilen, to je laž. Če bi samo enkrat položil roko name, bi zvezo z njim takoj prekinila in se odselila, saj nisem tip ženske, ki bi prenašala kakršnokoli nasilje. Če ne bi bilo tako, ga ne bi takoj po napadu poklicala in se nanj obrnila za pomoč," je na začetku julija prek hčere za STA sporočila Ružičeva. 

Let's block ads! (Why?)



2019-08-01 09:00:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiiAFodHRwczovL3d3dy4yNHVyLmNvbS9ub3ZpY2Uvc2xvdmVuaWphL3NvLXphcG9zbGVuaS12LXVrYy1tYXJpYm9yLW5ldXByYXZpY2Vuby12cG9nbGVkb3ZhbGktdi16ZHJhdnN0dmVuby1rYXJ0b3Rla28tc29kbmljZS1ydXppY2V2ZS5odG1s0gEA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment