Pages

Wednesday, November 27, 2019

Izvršni odbor DeSUS potrdil vse tri kandidature, tudi Pivčeve in Stražišarja - 24ur.com

Izvršni odbor DeSUS potrdil vse tri kandidature, tudi Pivčeve in Stražišarja - 24ur.com

Izvršni odbor DeSUS je pred januarskim kongresom stranke, na katerem bodo izbirali tudi njenega predsednika, potrdil kandidature treh kandidatov - poleg dolgoletnega predsednika Erjavca, tudi kandidaturi Aleksandre Pivec in Boruta Stražišarja. To mora sicer potrditi še svet stranke.

Izvršni odbor DeSUS je danes po predstavitvi vseh treh kandidatov za predsednika stranke potrdil kandidature za januarski volilni kongres stranke, med njimi tudi kandidaturi Aleksandre Pivec in Boruta Stražišarja. Slednja se bosta pomerila z dolgoletnim predsednikom DeSUS, Karlom Erjavcem. Kandidatne liste mora potrditi še svet stranke, ki pravkar zaseda. 

Kadrovska komisija DeSUS je ugotovila, da tako Pivčeva kot Stražišar sicer izpolnjujeta formalne pogoje, a hkrati opozorila, da ima do obeh kandidatur vsebinske zadržke. Zato je predlagala, da se oba kandidata predstavita na naslednji seji izvršnega odbora.

Tako so se danes članom izvršnega odbora predstavili vsi trije kandidati. Odbor je kandidatne liste tudi potrdil, končno odločitev pa bo sprejel svet stranke.

Pivčeva: S sejo smo presegli konfliktne situacije 

Pivčeva je po predstavitvi v izjavi medijem povedala, da je ta potekala korektno in nepristransko, kandidati pa so vsak zase predstavili svoje poglede in programske osnove. Z današnjo sejo so po njenih besedah v stranki presegli konfliktne situacije. Ministrica sicer obžaluje, da je do njih sploh prišlo, saj to ni dobro za podobo stranke v javnosti.

Stražišar, Pivec, ErjavecFOTO: POP TV

Vsebinski zadržki kadrovske komisije glede Pivčeve so se sicer nanašali na očitke o nepravilnostih pri njenem delu pri projektu SRIPT in nekaterih drugih projektih, kar je morala Pivčeva pojasnjevati tudi na ponedeljkovi skupni seji odborov DZ za kmetijstvo in za gospodarstvo. Glede Stražišarja pa ima komisija zadržek, ker se je v DeSUS včlanil šele v postopku evidentiranja za mesto predsednika stranke in je zato znotraj članstva malo poznan.

Let's block ads! (Why?)



2019-11-27 14:25:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMid2h0dHBzOi8vd3d3LjI0dXIuY29tL25vdmljZS9zbG92ZW5pamEvaXp2cnNuaS1vZGJvci1kZXN1cy1wcml6Z2FsLXplbGVuby1sdWMtemEta2FuZGlkYXR1cmktcGl2Y2V2ZS1pbi1zdHJhemlzYXJqYS5odG1s0gEA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment