Pages

Wednesday, August 14, 2019

»Za smrt italijanskega direktorja niso krive školjke« - Delo

»Za smrt italijanskega direktorja niso krive školjke« - Delo

Po sinočnji tragediji na Hvaru so preiskovalci danes sporočili, da za zastrupitev sedeminpetdesetletnega državljana Italije Eugenia Vincija ne morejo biti krive školjke. Po poročanju hrvaškega portala Dnevnik.hr so preiskovalci preučili vzorce vse hrane, ki so jo našli na krovu in v restavraciji, ter izključili možnost zastrupitve s hrano.

Restavracijo na Hvaru so ponovno odprli sinoči okoli devete ure, ko so pristojni inšpektorji končali preiskavo ter potrdili, da za zastrupitev ne morejo biti krive školjke. Na podlagi neuradnih informacij pristojni sklepajo, da je bila najbrž kriva zastrupitev z ogljikovim monoksidom, ki je domnevno ušel iz generatorja ladijskih motorjev. 

Zrak v podpalubju jadrnice Atlantia je očitno še vedno toksičen, saj so morali reševalci nuditi prvo pomoč policistu, ki mu je med preiskovanjem postalo slabo. Na terenu so sicer tako hrvaški kot tudi italijanski preiskovalci.

Zdravniki pediatrične klinike v Splitu se še vedno borijo tudi za življenje petletne deklice in štirinajstletnika. Po zadnjih podatkih je njuno stanje še vedno kritično, po poročanju hrvaških medijev so jima menda odpovedali vsi vitalni organi. Nova TV poleg tega poroča, da so bili v splitsko kliniko privedeni najboljši zdravniki in medicinske sestre v regiji, ki poskušajo rešiti italijanska otroka. 


 

Sprva za zastrupitev krivili školjke


Družina je menda v ponedeljek v eni od restavracij na Hvaru večerjala školjke, zato so sprva domnevali, da so se njeni člani zastrupili z njimi. »Po večerji smo se vsi počutili zelo slabo. Morda od plina ali pa zaradi hrane. Ne vem, kaj se je zgodilo, a nenadoma je vsem postalo zelo slabo. Nekateri smo si hitro opomogli, Eugenio pa je izgubil zavest, padel in udaril z glavo. Tudi otroka sta hudo bolna, upam, da si bosta opomogla. Zmedeni smo, to bi morale biti počitnice, a so se razvile v tragedijo,« je dejal oče enega izmed otrok, ki so se zastrupili, Bruno Mancuso, ki je tudi zdajšnji župan mesta Sant'Agata di Militello na Siciliji.

Lastnik restavracije na Hvaru je v izjavi za Novo TV dejal, da so vsi v šoku zaradi tragedije. »Pristojni preiskovalci, odvetniki in policija so potrdili, da z našo hrano, ki so jo tisto večer jedli tudi drugi gostje, ni nič narobe,« je dejal ter dodal, da vse mesto čaka na končne ugotovitve policije in preiskovalcev. 

Gre za državljane Italije, ki so v torek okoli desete ure vpluli v hrvaško pristanišče ter poiskali zdravniško pomoč. Eugenio Vinci je umrl še pred prihodom reševalcev, na krovu pa so bili še njegova soproga, prijatelj in župan mesta Sant'Agata di Militello ter pet in štirinajst let stara otroka.

Let's block ads! (Why?)



2019-08-14 12:11:31Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiWWh0dHBzOi8vd3d3LmRlbG8uc2kvbm92aWNlL2NybmEta3JvbmlrYS96YS1zbXJ0LTU3LWxldG5pa2Etbmlzby1rcml2ZS1za29samtlLTIxNjg0Ny5odG1s0gEA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment