Pages

Sunday, September 1, 2019

Papež Frančišek obtičal v dvigalu in zamudil na opoldansko molitev - 24ur.com

Papež Frančišek obtičal v dvigalu in zamudil na opoldansko molitev - 24ur.com

Papež je za skoraj pol ure obtičal v dvigalu, zato so ga morali reševati gasilci. Zaradi tega je tudi za nekaj minut zamudil na opoldansko molitev, je sporočil Frančišek. Nekateri verniki so bili zaradi nenavadne zamude že zaskrbljeni za papežovo zdravje.

"Moram se opravičiti za zamudo. Bil sem ujet v dvigalu 25 minut. Zmanjkalo je elektrike, ampak so potem prišli gasilci," je povedal Frančišek pred verniki, ki so se zbrali na Trgu svetega Petra v Vatikanu. Na tradicionalno opoldansko molitev je sicer zamudil le osem minut, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. "Prosim za en aplavz za gasilce," je papež povedal pred množico na trgu. 

Frančišek se je opravičil zaskrbljenim vernikom.FOTO: AP

Ker v Vatikanu niso vajeni papeževih zamud, so se nekateri ustrašili za njegovo zdravje, a so bili kmalu potolaženi, ko jim je vodja rimokatoliške cerkve razložil, kaj se je zgodilo.

Sicer pa ni šlo za prvo nesrečo, v kateri je bil udeležen Frančišek. Med potovanjem po Kolumbiji, je doživel manjšo nesrečo s papamobilom, v kateri je staknil blažje poškodbe obraza.

Let's block ads! (Why?)



2019-09-01 12:11:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiM2h0dHBzOi8vd3d3LjI0dXIuY29tL25vdmljZS9zdmV0L3BhcGV6LWR2aWdhbG8uaHRtbNIBAA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment