Pages

Sunday, November 24, 2019

V mestu, ki ga pretresa krvavo nasilje, padel rekord #video - Siol.net

V mestu, ki ga pretresa krvavo nasilje, padel rekord #video - Siol.net

V Hongkongu so danes volitve članov okrožnih svetov. Volilna udeležba je podrla rekord, saj se je volitev do 15.30 po krajevnem času (8.30 po srednjeevropskem) udeležilo več kot 1,95 milijona od 4,13 milijona volilnih upravičencev.

Po podatkih pristojnih oblasti je sedem ur pred zaprtjem volišč glasove oddalo 47,26 odstotka volilnih upravičencev. Tako je padel rekord iz leta 2015, ko se je volitev udeležilo 47 odstotkov oziroma 1,36 milijona volilnih upravičencev.

Za tokratne volitve je poleg tega registriranih bistveno več volivcev kot za prejšnje. Danes lahko svoj glas odda 4,13 milijona Hongkonžanov, medtem ko jih je bilo pred štirimi leti 3,12 milijona.

Hongkong Novice Brutalno nasilje v mestu, polnem multimilijonarjev #video #infografika

Pred volišči se vijejo dolge vrste ljudi

Volitve potekajo mirno, pred volišči se vijejo dolge vrste ljudi. Ena od organizacij, ki spremljajo volitve, je sicer sporočila, da so nekateri volivci poročali, da so jih pred volišči snemali neznanci.

V bližini večine volišč so nameščene protiizgredniške enote policije.

Okrožni sveti so najnižja raven oblasti v Hongkongu, ki ima v okviru Kitajske status posebnega upravnega območja. Današnje volitve veljajo za referendum o protestih, ki že mesece pretresajo to nekdanjo britansko kolonijo.

Za 452 sedežev v 18 okrožnih svetih se sicer poteguje več kot 1100 kandidatov.

Donald Trump Novice Trump: Hongkong bi brez mene že uničili

Protesti izbruhnili junija

Protesti v nekdanji britanski koloniji so izbruhnili junija zaradi nasprotovanja predlogu zakona, ki bi omogočil izročanje osumljencev kaznivih dejanj Kitajski, a so se kmalu sprevrgli v splošno nezadovoljstvo zaradi vse večjega vmešavanja Pekinga v polsamostojno območje. Protestniki zahtevajo večje demokratične svoboščine in neodvisno preiskavo policijskega nasilja.

Zadnje ankete pred volitvami so sicer pokazale, da se podpora demokratičnemu taboru povečuje.

HongKong Novice Policija v Hongkongu ustrelila tri protestnike #video

Let's block ads! (Why?)



2019-11-24 10:14:36Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiVmh0dHBzOi8vc2lvbC5uZXQvbm92aWNlL3N2ZXQvdi1tZXN0dS1raS1nYS1wcmV0cmVzYS1rcnZhdm8tbmFzaWxqZS1wYWRlbC1yZWtvcmQtNTEyNjA30gEA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment