Pages

Wednesday, December 4, 2019

Policista med patruljo opazila tatove, ki so na počivališčih kradli gorivo - 24ur.com

Policista med patruljo opazila tatove, ki so na počivališčih kradli gorivo - 24ur.com

Policista, ki sta se nekaj pred polnočjo pripeljala na počivališče Zima pri Celju, sta opazila sumljivi tovorni vozili. Posumila sta, da gre za storilce, ki kradejo gorivo, zato sta jima sledila in ugotovila, da gre za tatvinsko združbo Romunov. Četverico bodo kazensko ovadili.

Sinoči, nekaj pred polnočjo, sta policista Postaje prometne policije Celje na avtocestnem počivališču Zima opazila tovorno vozilo in posumila, da gre za storilce, ki  kradejo gorivo. Vozilo so odpeljali v smeri proti Ljubljani. Na avtocestnem počivališču Lopata so nato v nadaljevanju ustavili dve tovorni vozili, ki sta ju vozila romunska državljana. Vozilo, ki je bilo prirejeno za tatvine goriva, je imelo na vlečnem vozilu za kabino vgrajeno črpalko za gorivo z dvema cevema tako, da so gorivo, ki so ga kradli, prečrpavali neposredno v svoje rezervoarje.

Vozilo, ki je bilo prirejeno za tatvine goriva, je imelo na vlečnem vozilu za kabino vgrajeno črpalko za gorivo z dvema cevema.FOTO: PU Celje

Tovorno vozilo je vozil 42-letni Romun, pri izvrševanju tatvin sta mu pomagala sopotnika, stara 41 in 23 let, prav tako romunska državljana. Pri zakrivanju tatvin goriva jim je pomagal še 48-letni romunski državljan, voznik drugega tovornega vozila, ki je parkiral tik ob vozila, iz katerih so kradli, da so bili čim manj opazni.

Obe vozili sta bili s tovorom, naloženim v Romuniji, namenjeni v Španijo.

42-letni Romun je s tem tovornjakom kradel gorivo.FOTO: PU Celje

Vse štiri osumljene so policisti pridržali. Medtem ko so z njimi opravljali postopke, so dobili prijavo, da je bilo na avtocestnem počivališču Tepanje iz rezervoarja beloruskega tovornega vozila ukradenega več goriva. O ostalih oškodovancih policija še zbira obvestila. Osumljene bodo kazensko ovadili.

Let's block ads! (Why?)



2019-12-04 12:49:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMid2h0dHBzOi8vd3d3LjI0dXIuY29tL25vdmljZS9jcm5hLWtyb25pa2EvcG9saWNpc3RhLW1lZC1wYXRydWxqby1vcGF6aWxhLXRhdG92ZS1raS1zby1uYS1wb2NpdmFsaXNjaWgta3JhZGxpLWdvcml2by5odG1s0gEA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment