Pages

Monday, February 3, 2020

SAB parlamentarne stranke, z izjemo SDS, vabi na pogovore o projektni koaliciji - 24ur.com

SAB parlamentarne stranke, z izjemo SDS, vabi na pogovore o projektni koaliciji - 24ur.com

Stranka SAB, na čelu z Alenko Bratušek, vabi vse parlamentarne stranke, z izjemo SDS, k pogovorom o sestavi sredinske, projektne koalicije, katere glavni namen bi bil sprejetje volilne zakonodaje. Da so vabilo prejeli, je že potrdila predsednica DeSUS, Aleksandra Pivec.

Čeprav v SAB, stranki s petimi poslanci v Državnem zboru, ki je na prejšnji parlamentarnih volitvah prejela dobrih pet odstotkov glasov, menijo, da so najboljša rešitev, po odstopu premierja Marjana Šarca, predčasne volitve, so ocenili, da "v državnem zboru obstaja večja podpora nadaljevanju mandata".

In ker so presodili, tako so v stranki zapisali v izjavi za javnost, da "izbira med zgolj dvema možnostma, tj. predčasne volitve ali vlada pod vodstvom SDS, ni v nacionalnem interesu", so danes strankam LMŠ, SMC, Levica, SD, DeSUS, SNS in NSi poslali vabilo na pogovore o sestavi sredinske koalicije. To naj bi vodila stranka z največ poslanci. 

Da so vabilo prejeli, je na Brdu, kjer poteka forumu SBC, potrdila predsednica DeSUS, Aleksandra Pivec. Sestanek naj bi potekal v tem tednu. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Kaj predlagajo v SAB? 

V SAB so v pismu strankam med drugim zapisali, da jih vabijo "k skupnemu razmisleku o tem, kakšne so možnosti, da predčasne volitve zamaknemo za toliko časa, da se sprememba volilnega zakona lahko sprejme". Menijo namreč, da bi bila, brez sprememb volilne zakonodaje in uvedbe sistema preferenčnega glasu, sestava državnega zbora tudi po predčasnih volitvah zelo podobna trenutni. To pa bi "znova oteževalo sestavo trdne vladne koalicije na katerikoli strani političnega spektra"

Zato vabijo k oblikovanju sredinske, projektne koalicije, "ki bi si jasno začrtala cilje in jih v tem letu izpeljala". 

Stranka Alenke Bratušek vabi vse parlamentarne stranke, z izjemo SDS, na pogovore o oblikovanju projektne koalicije.FOTO: Bobo

Let's block ads! (Why?)



2020-02-03 10:20:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMieGh0dHBzOi8vd3d3LjI0dXIuY29tL25vdmljZS9zbG92ZW5pamEvc2FiLXBhcmxhbWVudGFybmUtc3RyYW5rZS16LWl6amVtby1zZHMtdmFiaS1uYS1wb2dvdm9yZS1vLXByb2pla3RuaS1rb2FsaWNpamkuaHRtbNIBAA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment