Pages

Tuesday, August 6, 2019

Enote Lekarne Ljubljana zaradi računalniških težav zaprte - Siol.net

Enote Lekarne Ljubljana zaradi računalniških težav zaprte - Siol.net

Enote javnega zavoda Lekarna Ljubljana bodo zaradi tehničnih težav računalniškega sistema očitno ostale zaprte ves dan, so sporočili iz Lekarne Ljubljana. Dežurno enoto pri polikliniki bodo predvidoma odprli okoli 20. ure. Oskrbo z zdravili medtem nudijo zasebne lekarne, ki ponekod že beležijo povečan obisk.

Če računalniškega sistema ne bodo pravočasno vzpostavili, bodo v dežurni službi Lekarne Ljubljana zagotovili izdajo zdravil na papirnat recept z današnjim datumom. Pacienti naj imajo s seboj tudi kartico zdravstvenega zavarovanja, so sporočili iz javnega zavoda. O tem bodo obvestili tudi zdravstvene delavce v ljubljanskem kliničnem centru in zdravstvenih domovih, v katerih so organizirane dežurne službe. Po naših informacijah so v nekaterih poslovalnicah zaposlene že poslali domov.

Oskrbo z zdravili nudijo zasebne lekarne

Na Oddelku za zdravje in socialno varstvo Mestne občine Ljubljana so pojasnili, da so s predstavniki vodstva Lekarne Ljubljana v stalnem stiku. Obsega tehničnih težav z računalniškim sistemom še ni mogoče oceniti, saj reševanje še poteka, so dodali.

Na vprašanje o oskrbi Ljubljančanov z zdravili so odgovorili, da Ljubljana ni brez odprtih lekarn, saj v mestni občini deluje tudi 14 zasebnih lekarn s koncesijo, ki jih o morebitnih težavah niso obvestili. Lekarna Ljubljana je sicer javnost obvestila o zaprtju lekarn, poleg tega pa so objavili tudi povezavo na spletno stran Lekarniške zbornice Slovenije, kjer je objavljena cela mreža lekarn.

Ob koncu seznama so navedene tudi omenjene zasebne lekarne. Na vprašanje o morebitni zahtevi po prevzemu odgovornosti pa so na Mestni občini Ljubljana še ocenili, da za tehnično težavo ni odgovoren javni zavod ali njegovo vodstvo.

Let's block ads! (Why?)



2019-08-06 14:26:15Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiYmh0dHBzOi8vc2lvbC5uZXQvbm92aWNlL3Nsb3ZlbmlqYS9lbm90ZS1sZWthcm5lLWxqdWJsamFuYS16YXJhZGktcmFjdW5hbG5pc2tpaC10ZXphdi16YXBydGUtNTA0MjMz0gEA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment