Pages

Friday, August 2, 2019

Šestkratni umor v Zagrebu, preživel samo sedem mesecev star dojenček #video - Siol.net

Šestkratni umor v Zagrebu, preživel samo sedem mesecev star dojenček #video - Siol.net

V naselju Kajzerica v Zagrebu se je v četrtek okoli 21.30 zgodil šestkratni umor. 36-letnik je s strelnim orožjem v hiši ubil šest ljudi, in sicer dva moška, tri ženske in desetletnega otroka. Preživel je samo sedem mesecev star dojenček. Storilec, po poklicu taksist, je po umorih zbežal s kraja dogodka, policisti so ga okoli 4. ure izsledili. Moški je ob prihodu policistov storil samomor, kot možen motiv pa se omenja ljubosumje.

Zagrebški policisti in kriminalisti so po poročanju portala Index osumljenca izsledili v naselju Brezovica v južnem delu hrvaške prestolnice. Medtem ko so se mu poskušali približati, je moški, ki je samo nekaj ur prej ubil šest ljudi, storil samomor. Pri tem je uporabil strelno orožje.

Danes

Obsežna iskalna akcija za storilcem

Policija je prijavo o dogodku dobila okoli 21.30. Zaradi intervencije je bil blokiran velik del Zagreba, policisti pa so z namenom, da bi našli storilca, preiskovali avtomobile in druga vozila. Okoli ene ure zjutraj se je pojavila informacija, da so osumljenca prijeli. Te podatke je policija zanikala in sporočila, da je preiskavo razširila na vso državo.

Šestkratni umor v Zagrebu. Videoposnetek: YouTube.


Po poročanju Jutarnjega lista je za umorom stal 36-letni taksist Igor Nađ, ki je bil rojen v Vukovarju. Ta je na naslovu hiše, kjer je prišlo do šestkratnega umora, letos registriral svoje podjetje. Preiskovalci so taksi vozilo znamke Škoda Octavia našli poleg zgradbe z grafiti na območju Brezovice.

Kot mogoč motiv se omenja ljubosumje

Med ubitimi naj bi bili tudi sestri Maja in Josipa T., ubiti desetletni deček pa je bil najverjetneje Majin sin. Po neuradnih informacijah naj bi bil storilec najverjetneje Majin partner, sedem mesecev star dojenček, ki je trenutno v eni od ustanov, pa njun otrok. Natančen motiv storilca za zdaj še ni znan, se pa v hrvaških medijih kot mogoč motiv za dejanje omenja ljubosumje. Priče navajajo, da se je pred streljanjem iz hiše slišalo žensko vpitje.

Na policiji so ob tem pojasnili, da storilec pred omenjenim dogodkom pokojnim ni grozil in da ni bil nasilen do partnerke in otrok. Pred dvema letoma so ga sicer obravnavali zaradi kršenja javnega reda in miru v zagrebški soseski Trešnjevka, intervencijo v hiši, kjer je prišlo do umorov, pa naj bi imeli tudi leta 2011, vendar ta ni bila povezana z včerajšnjim dogodkom.

Sosedje in preiskovalci šokirani

Kot je za Večernji list povedal eden od inšpektorjev, takšnega zločina v svoji 30-letni karieri še ni videl. Poleg preiskovalcev so v šoku tudi sosedi. "To je človek, ki smo ga verjetno vsak dan videvali v trgovini, mogoče je bil tam s svojimi otroki," je izjavila ena od prebivalk Kajzerice. "To je bil otrok, ki je hodil v četrti razred osnovne šole. Enostavno ne morem verjeti, da je nekdo takšnemu angelu vzel življenje," je dejal eden od sosedov.

Let's block ads! (Why?)



2019-08-02 08:49:47Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiZ2h0dHBzOi8vc2lvbC5uZXQvbm92aWNlL3N2ZXQvc2VzdGtyYXRuaS11bW9yLXYtemFncmVidS1wcmV6aXZlbC1zYW1vLXNlZGVtLW1lc2VjZXYtc3Rhci1kb2plbmNlay01MDM5NDjSAQA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment