Pages

Sunday, August 11, 2019

Tujina Streljanje v Oslu domnevno teroristično dejanje - 24ur.com

Tujina Streljanje v Oslu domnevno teroristično dejanje - 24ur.com

Moški, ki je osumljen streljanja v mošeji na Norveškem, v kateri je ranil 75-letnega moškega, je na spletu izražal ekstremistična desničarska prepričanja. Prav tako je osumljen umora, saj so v njegovi hiši našli mrtvo žensko. Streljanje sicer preiskujejo kot domnevno teroristično dejanje.

Včerajšnji strelski incident v mošeji nedaleč od norveške prestolnice Oslo policija obravnava kot "poskus terorističnega dejanja". Preiskava je pokazala tudi, tako je sporočila norveška policija, da je storilec ekstremističnih desničarskih nazorov. 

Višji policijski inšpektor Rune Skjoldje na tiskovni konferenci povedal novinarjem, da je osumljenec, ki so ga opisali le kot norveškega moškega v dvajsetih letih, častil ljudi, kot je Vidkun Quisling, norveški voditelj med drugo svetovno vojno in kolaborant. Streljanje preiskujejo kot "domnevno teroristično dejanje".

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Osumljenca so obtožili tudi umora ženske, ki so jo našli mrtvo v njegovem domu, ter poskusa umora zaradi streljanje v mošeji Al-Noor v bližini Osla. Streljanje se je zgodilo le dan pred pomembnim muslimanskim praznikom, kurban bajramom. Hotel v mestu Baerum, kjer so se danes v praznovanju zbrali verniki napadene mošeje Al Noor, je obiskala norveška premierka Erna Solberg. "Kar se je zgodilo, se na Norveškem ne bi smelo zgoditi. Norveška bi morala biti varna," je Solbergova dejala novinarjem.

Norveška policija trenutno preiskuje, ali obstaja širša grožnja za napad na kakšno drugo mošejo, prav tako pa jih v času praznika aktivneje varujejo.

Spomnimo, poročali smo o moškem, ki je oblečen v uniformo vdrl v mošejo in začel streljati, preden bi se zgodilo kaj hujšega, pa so ga obvladali trije verniki.

Let's block ads! (Why?)



2019-08-11 13:52:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMieWh0dHBzOi8vd3d3LjI0dXIuY29tL25vdmljZS9zdmV0L3N0cmVsamFuamUtdi1vc2x1LWRvbW5ldm5vLXRlcm9yaXN0aWNuby1kZWphbmplLXN0b3JpbGVjLW9zdW1samVuLXR1ZGktdW1vcmEtemVuc2tlLmh0bWzSAQA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment