Pages

Friday, October 4, 2019

Priznala, da si je sposodila denar, namenjen Galu - 24ur.com

Priznala, da si je sposodila denar, namenjen Galu - 24ur.com

Kjer je dim, je tudi ogenj, bi lahko rekli, saj se je tudi tokrat izkazalo, da so bili očitki na račun društva Maus, ki zbira denar za Gala, upravičeni. Predsednica društva je namreč priznala, da si je od društva sposodila denar, Galova starša pa sta že prekinila sodelovanje in jo ovadila policiji.

Očitki in opozarjanja na netransparentnost poslovanja društva Maus, ki zbira denar za dečka Gala, so se kot kaže izkazali za resnične. Galova mama je danes namreč odšla na policijsko postajo in ovadila predsednico društva Maus Natašo Švikart. To so potrdili tudi na PU Maribor. Kot so povedali, so danes prejeli prijavo zoper enega od humanitarnih društev. "Policisti bodo prijavo proučili in zbrali potrebna obvestila, nato pa bodo pristojnemu okrožnemu državnemu tožilstvu posredovali ugotovitve v skladu z določili Zakona o kazenskem postopku," so sporočili.

Zapisnik

Galova mama, Nataša Vrbnjak Šteflič se je včeraj namreč sestala s Švikartovo, ki ji je v vpogled prinesla bančne izpiske. Ob tem ji je Švikartova tudi priznala, da je z računa vzela 30.000 evrov, da je, ob razhodu s partnerjem, lahko rešila svoj stanovanjski problem, je povedala Galova mama.

Da si je od društva sposodila denar, je priznala tudi Švikartova, ki je pojasnila, da je denar vzela za tiskanje knjig in reševanje svojega stanovanjskega problema. Kot je poudarila, denarja ni ukradla, ampak si ga je sposodila. Mami je tudi že dala podpisano izjavo, da ji bo denar v najkrajšem možnem času vrnila. Julija naj bi si tako sposodila 29.000 evrov, je povedala.

Švikartova obljublja, da bo denar vrnila.FOTO: POP TV

Galovi starši so se včeraj, ko so izvedeli, da je Švikartova vzela denar z računa, odločili, da sodelovanje z društvom prekinejo. Denar, ki je trenutno na računu, bo Švikartova nakazala na osebni račun Galove mame, danes pa bodo ustavili tudi vse telefonske linije, preko katerih se je zbiralo za Gala. Če bo na račun društva pritekel še kakšen evro, pa ga bodo, tako obljublja Švikartova, prenakazali Galovi družini.

A koliko denarja sploh je zbranega? Švikartova je pojasnila, da je na računu zbranih trenutno 62.250 evrov (tukaj je vštetih tudi tistih 30.000 evrov, ki si jih je sposodila). Od tega denarja se odšteje 8.945 evrov, ki so jih že plačali v ZDA, torej ostane še dobrih 22.000 evrov. Koliko denarja sta starša že zbrala na svoj račun, ni znano, mama pravi, da se ni nabralo veliko. Švikartova pa jo poziva, naj tudi sama razkrije, koliko denarja je že zbrala za sinovo operacijo.

Nekaj po 12. uri so v društvu Maus objavili informacijo, da se je zbiranje za Gala zaključilo.FOTO: Facebook

Več pa v nocojšnji oddaji 24UR.

Let's block ads! (Why?)



2019-10-04 09:28:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiWmh0dHBzOi8vd3d3LjI0dXIuY29tL25vdmljZS9zbG92ZW5pamEvcHJpem5hbGEtZGEtc2ktamUtc3Bvc29kaWxhLWRlbmFyLW5hbWVuamVuLWdhbHUuaHRtbNIBAA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment