Pages

Tuesday, December 3, 2019

Po 13 dneh v avstralski divjini našli še drugega izmed pogrešane trojice - 24ur.com

Po 13 dneh v avstralski divjini našli še drugega izmed pogrešane trojice - 24ur.com

Le dan potem ko so po 12 dneh v odročnem predelu Avstralije živo našli 52-letno Tamro McBeath-Riley, ki se je v divjini izgubila po prometni nesreči, so živega našli še drugega izmed izgubljene trojice, 40-letnega Phuja Trana. Tri dni so poskušali rešiti zagozdeni avtomobil, nato pa so se razšli in ločeno skušali najti pomoč. 46-letno Claire Hockridge še pogrešajo.

Našli so še drugo pogrešano osebo izmed trojice, ki se je izgubila v odročnem predelu Avstralije. 40-letnega Phuja Trana je našel pastir živine v okolici Palmer Valleyja v avstralskem Severnem teritoriju. Phu je pastirju povedal, da je preživel, zato ker je našel nekaj vode, piše Guardian.Prepeljali so ga v bolnišnico Alice Springs.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

'Reka je bila previsoka, avtomobila nismo mogli izvleči'

Phu je bil med tremi ljudmi, ki so izginili 19. novembra, potem ko so se odpravili na "popoldanski pohod". Tamro McBeath-Rileyso našli v ponedeljek, nadaljuje pa se iskanje Claire Hockridge.

Oblasti so prvo obvestilo, da trojico pogrešajo, dobile teden dni po izginotju. Preteklo nedeljo so našli zapuščeno vozilo, na katerem je bilo zataknjeno sporočilo z datumom 21. november.

Lokacija, blizu katere so našli pogrešano Tamro McBeath-Riley.FOTO: AP

Sprva so tri dni poskušali rešiti avtomobil, a brez sreče. "Reka je bila previsoka, avtomobila nismo mogli izvleči," je v ponedeljek dejala McBeath-Rileyeva, ki so jo našli s pomočjo helikopterja.

Ločeno skušali najti pomoč

"Čez dan je postalo izjemno vroče, zato smo se zavlekli pod avtomobil. Ponoči smo spali v avtu," je še povedala.

V tem času so porabili vso zalogo vode in hrane, preživeli pa so s piškoti in prekuhano podtalnico, ki je bila že precej izsušena. "Bila je zelo umazana, nehigienična voda, a ohranila jih je žive," je dejala predstavnica policije Pauline Vicary.

Nato pa so se odločili, da se bodo razšli in ločeno skušali najti pomoč. Tran in Hockridge sta šla v smeri avtoceste, McBeath-Riley pa je ostala v bližini avtomobila.

Let's block ads! (Why?)



2019-12-03 07:43:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiamh0dHBzOi8vd3d3LjI0dXIuY29tL25vdmljZS9zdmV0L3BvLXNrb3Jhai0xNC1kbmVoLXYtZGl2amluaS1uYXNsaS1zZS1kcnVnZWdhLWl6bWVkLXBvZ3Jlc2FuZS10cm9qaWNlLmh0bWzSAQA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment