Pages

Thursday, August 15, 2019

Splitska policija aretirala lastnika in kapitana jadrnice - Delo

Splitska policija aretirala lastnika in kapitana jadrnice - Delo

Tragedija na Hvaru počasi dobiva epilog. Hrvaška policija je sinoči zaključila kriminalistično preiskavo ter objavila njene izsledke. Prijeli so kapitana in lastnika jadrnice, na kateri so se zastrupili italijanski turisti. Po poročanju hrvaškega portala Dnevnik.hr sta za smrt sedeminpetdesetletnega državljana Italije Eugenia Vincija odgovorna 23-letni lastnik in 27-letni kapitan jadrnice.

Rezultati obdukcije so pokazali, da naj bi bil vzrok smrti direktorja verige trgovin Tuodi Vincija vdihavanje ogljikovega monoksida. Kot poročajo hrvaški mediji, naj bi lastnik in kapitan jadrnice minuli teden v nasprotju s pravili vgradila bencinski agregat z zračnim hlajenjem, ki se lahko uporablja le v odprtih prostorih. Kot poroča Slobodna Dalmacija, sta se za vgradnjo bencinskega generatorja odločila zatem, ko je odpovedal dizelski generator. Vzrok za zastrupitev tako niso školjke, kot so sprva domnevali, temveč ogljikov monoksid, ki je uhajal iz ladijskega motorja.

Dvojico je splitska policija že pridržala, če jima bodo dokazali krivdo pa jima grozi do osem let zapora. »Po vseh zbranih dokaznih gradivih in ugotovljenih dejstvih ter zaključeni preiskavi, smo zaradi suma storitve kaznivega dejanja aretirali 23-letnega in 27-letnega državljana Hrvaške ter ju pridržali v prostorih Policijske postaje Hvar,« je sinoči sporočil predstavnik hrvaške policije. Zoper njiju so podali kazensko ovadbo. danes pa bosta privedena še pred kazenskega sodnika.
 

Otroka še vedno v kritičnem stanju


​Kapitan plovila je v torek zaprosil za vplutje v pristanišče, saj je bil na krovu mrtev moški. Ta je umrl še pred prihodom reševalcev, pet oseb pa je bilo zaradi zastrupitve odpeljanih v splitsko bolnišnico. Moški, star 64 let, ter ženski, stari 56 in 44 let, so si kmalu opomogli, pet in štirinajst let stara otroka pa se še vedno borita za življenje. 

»​Deklica in deček sta še vedno v kritičnem stanju. Oba sta še vedno priključena na respirator, hkrati pa naj bi imela v krvi povišano raven karboksihemoglobina, kar je lahko posledica zastrupitve,« je sporočila Branka Polić, vodja Zavoda za intenzivno pediatrijo splitske bolnišnice. Polićeva je že včeraj dejala, da je primer obeh otrok eden najtežjih v njeni karieri. V bolnišnici je tudi njuna mati, ki pa ni v smrtni nevarnosti

Let's block ads! (Why?)



2019-08-15 06:17:58Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMibWh0dHBzOi8vd3d3LmRlbG8uc2kvbm92aWNlL2NybmEta3JvbmlrYS9zcGxpdHNrYS1wb2xpY2lqYS1hcmV0aXJhbGEtbGFzdG5pa2EtaW4ta2FwaXRhbmEtamFkcm5pY2UtMjE3MjE4Lmh0bWzSAQA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment