Pages

Tuesday, August 13, 2019

Hvar / Po zastrupitvi s školjkami umrl italijanski državljan, dva otroka v kritičnem stanju - Delo

Hvar / Po zastrupitvi s školjkami umrl italijanski državljan, dva otroka v kritičnem stanju - Delo

Na Hvaru so danes na barki našli truplo tujega državljana, ki je najverjetneje umrl zaradi zastrupitve s školjkami. Še štiri osebe so zaradi slabega počutja prepeljali v splitsko bolnišnico, med njimi dva otroka, hrvaški mediji povzemajo informacije splitsko-dalmatinske policije.
 
Kapitan plovila je dopoldne zaprosil za vplutje v pristanišče, saj je bil na krovu mrtev moški. Ta je umrl še pred prihodom reševalcev. Otroka, ki sta v kritičnem stanju, so s helikopterjem prepeljali v splitsko bolnišnico, kasneje pa so tja zaradi slabega počutja prepeljali še dva odrasla, navaja STA.

Ivana Unić s Pediatrične klinike v Splitu je povedala, da so zaradi težke zastrupitve obeh otrok v bolnišnico poklicali tudi zdravnike in medicinske sestre, ki takrat niso bili dežurno. Otroka naj bi bila stara 14 in osem let. 

»Situacija je zelo težka, še vedno opravljamo diagnostiko, da bi jima rešili življenje. Sumimo na zastrupitev, a potrditi, da je bila v resnici kriva hrana, za zdaj še ne moremo. Do zdaj še nismo imeli tako hudega primera zastrupitve,« je dejala Unićeva. 

Oba odrasla naj bi bila menda izven življenjske nevarnosti in se počutita dobro. 


V eni od restavracij na Hvaru jedli školjke


Po poročanju portala Dalmacija danas menda gre za državljane Italije, člane iste družine. Družina je v ponedeljek v eni od restavracij na Hvaru večerjala školjke in njeni člani so se najverjetneje zastrupili z njimi.

Primer že preiskujejo tudi kriminalisti, na kraj dogodka je prispel tudi namestnik okrožnega državnega tožilca. 

Let's block ads! (Why?)



2019-08-13 13:19:44Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LmRlbG8uc2kvbm92aWNlL2NybmEta3JvbmlrYS9wby16YXN0cnVwaXR2aS1zLXNrb2xqa2FtaS11bXJsLWl0YWxpamFuc2tpLWRyemF2bGphbi0yMTY3ODEuaHRtbNIBAA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment