Pages

Tuesday, August 13, 2019

Moški umrl na barki, štirje končali v bolnišnici - 24ur.com

Moški umrl na barki, štirje končali v bolnišnici - 24ur.com

Na plovilu, ki je okoli desete ure zjutraj vplulo v pristanišče na Hvaru, je bil mrtev moški, še štiri ljudi, med njimi dva otroka, stara osem in 14 let, pa so zaradi hudih zdravstvenih težav prepeljali v bolnišnico v Splitu, poročajo hrvaški mediji. 

Vzrok tragedije uradno ni znan, neuradno pa naj bi šlo za zastrupitev s hrano. Po pisanju portala index.hr naj bi se zastrupili s školjkami, ki so jih večer prej jedli v znani hvarski restavraciji. 

Prizadeti so italijanski državljani, bili naj bi člani iste družine. 

S helikopterjem v bolnišnico

S helikopterjem nujne zdravstvene pomoči so v bolnišnico v Splitu najprej prepeljali oba otroka, ki sta zaradi hudih prebavnih težav izgubljala zavest, nato pa še dve odrasli osebi, poroča Jutarnji list. 

Novinarji Indexa pa so se pogovarjali s predstojnico splitske pediatrične klinike, kjer se zdravita otroka, Ivano Unić. Povedala je, da se borita za življenje in da so zaradi njunega izjemno težkega stanja v službo poklicali tudi zdravnike in medicinske sestre, ki so bili prosti oziroma na dopustu. 

"Delamo vse, da bi rešili otroka, ki sta v smrtni nevarnosti. Sumimo na zastrupitev, ne moremo pa reči, ali s hrano ali s čim drugim. Rečem lahko, da še nismo videli tako hude zastrupitve s tako težko klinično sliko. Vsi zdravniki in medicinske sestre, ki niso bili v službi, so prišli v bolnišnico zunaj svojega delovnega časa, vse se trudimo, da bi rešili otroka," je povedala Unićeva.

Odrasla se po njenih podatkih trenutko počutita dobro, njuno življenje ni ogroženo.

Let's block ads! (Why?)



2019-08-13 11:29:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMibmh0dHBzOi8vd3d3LjI0dXIuY29tL25vdmljZS9jcm5hLWtyb25pa2EvbW9za2ktdW1ybC1uYS1zdm9qZW0tY29sbnUta3JpdmEtbmFqLWJpLWJpbGEtemFzdHJ1cGl0ZXYtcy1ocmFuby5odG1s0gEA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment