Pages

Friday, January 3, 2020

Babji zob usoden za planinko - 24ur.com

Babji zob usoden za planinko - 24ur.com

ČRNA KRONIKA

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Planinka, ki se je vračala z razgledne točke Babji zob pri Bledu, je zdrsnila na spolzki podlagi in omahnila v globino. Policija opozarja, da so zdrsi v tem obdobju zelo pogosti, prav tako gore dajejo varljiv varnostni vtis. Četudi pod snežno mejo ni snega, je teren zelo spolzek in zahteva veliko previdnost.

Babji zob je priljubljena razgledna točka nad Bledom.FOTO: Dreamstime

Na območju Kupljenika v okolici Bleda se je danes opoldan smrtno ponesrečila planinka. Umrla je pri vračanju z razgledne točke Babji zob. Kot so sporočili s PU Kranj, vse kaže, da je planinki zdrsnilo na spolzki podlagi, zaradi česar je padla v globino. Planinka je umrla na kraju padca, policija pa je odredila sanitarno obdukcijo.

Zdrsi so v tem obdobju zelo pogosti, pa tudi gore dajejo varljiv varnostni vtis, opozarjajo policisti PU Kranj. Četudi pod snežno mejo ni snega, je teren zelo spolzek in zahteva veliko previdnost. Zato policisti pozivajo k varnemu obisku gora in odgovornim ter premišljenim dejanjem. Planinci naj se zavedajo še, da je vračanje z gore običajno bolj nevaren del poti kot samo vzpenjanje.

Let's block ads! (Why?)



2020-01-03 14:52:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiSmh0dHBzOi8vd3d3LjI0dXIuY29tL25vdmljZS9jcm5hLWtyb25pa2EvYmFiamktem9iLXVzb2Rlbi16YS1wbGFuaW5rby5odG1s0gEA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment