Pages

Saturday, November 9, 2019

Pogajanja neuspešna: poštarji bodo v ponedeljek stavkali - 24ur.com

Pogajanja neuspešna: poštarji bodo v ponedeljek stavkali - 24ur.com

SLOVENIJA

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pogajanja med Pošto Slovenije in Sindikatom poštnih delavcev so bila neuspešna, poštni delavci pa bodo tako v ponedeljek stavkali. Sindikat med drugim zahteva višje plače in kadrovsko okrepitev.

Tudi današnja pogajanja o stavkovnih zahtevah, ki jih je na vodstvo Pošte Slovenije naslovil Sindikat poštnih delavcev, niso bila uspešna, zato bo v ponedeljek stavka. Nov krog pogajanj je napovedan za naslednji teden, je po današnjih pogajanjih v Ljubljani dejala vodja pogajalcev s strani Pošte Karmen Lebe Grajf

Sindikat, ki je sicer eden od dveh reprezentativnih na Pošti Slovenije, je stavko za 11. november napovedal že konec oktobra. Za to se je odločil, ker v običajnem socialnem dialogu ni dosegel rešitve ključnih vprašanj.

PoštarFOTO: Bobo

Sindikat med drugim zahteva kadrovsko okrepitev - po njihovi oceni bi morala Pošta Slovenije zaposliti še dodatnih 300 ljudi, in 10-odstotni dvig plač v naslednjem letu, saj je po njihovem mnenju sedanja višina plače za deficitarna delovna mesta glede na naravo in pogoje dela bistveno prenizka. 

Let's block ads! (Why?)



2019-11-09 11:39:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiYmh0dHBzOi8vd3d3LjI0dXIuY29tL25vdmljZS9zbG92ZW5pamEvcG9nYWphbmphLW5ldXNwZXNuYS1wb3N0YXJqaS1ib2RvLXYtcG9uZWRlbGplay1zdGF2a2FsaS5odG1s0gEA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment