Pages

Tuesday, January 7, 2020

Sodišče zavrnilo Agrokor in potrdilo zaseg Mercatorjevih delnic - 24ur.com

Sodišče zavrnilo Agrokor in potrdilo zaseg Mercatorjevih delnic - 24ur.com

GOSPODARSTVO

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Okrožno sodišče v Ljubljani je kot neutemeljeno zavrnilo pritožbo Agrokorja zaradi začasnega odvzema delnic Mercatorja in s tem pritrdilo Agenciji za varstvo konkurence (AVK), je slednja sporočila na svoji spletni strani. Odločitev sodišča je AVK prejel danes. 

Okrajno sodišče je odločalo o pritožbi Agrokorja na sklep AVK, da Agrokorju začasno odvzame delnice Mercatorja za zavarovanje za plačilo globe v višini 53,9 milijona evrov, ki jo je agencija tej hrvaški družbi naložila zaradi prevzema polnilnice vode Costella. V Agrokorju so prepričani, da je sklep o odvzemu delnic "protiustaven, arbitraren in nezakonit".

Z začasnim odvzemom Mercatorjevih delnic so načrti za prenos lastništva Mercatorja z Agrokorja na skupino Fortenova, na katero so prenesli zdrave dele propadlega Agrokorja, zaustavljeni.

Hrvaška stran je potezo AVK označila za vmešavanje države z namenom izpogajanja boljšega položaja slovenskim dobaviteljem, slovenska stran je to zanikala. Izredni upravitelj Agrokorja Fabris Peruško je s svojim stališčem o zadevi seznanil tudi organe v Bruslju.

Let's block ads! (Why?)



2020-01-07 13:06:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMibWh0dHBzOi8vd3d3LjI0dXIuY29tL25vdmljZS9nb3Nwb2RhcnN0dm8vc29kaXNjZS16YXZybmlsby1hZ3Jva29yLWluLXBvdHJkaWxvLXphc2VnLW1lcmNhdG9yamV2aWgtZGVsbmljLmh0bWzSAQA?oc=5

Čítať ďalej >>>>


No comments:

Post a Comment